Facebook

Beste CD spelers 2021

Lees meer

CD spelers zijn er al sinds het begin van de jaren 80 en was de eerste mogelijkheid tot het opslaan en afspelen van muziek in digitaal formaat. Het werd gezien als één van de meest revolutionaire ontwikkelingen binnen de muziekwereld en tot op de dag van vandaag zijn deze apparaten nog steeds razend populair, omdat er gigantisch veel CD’s verkocht zijn en nog steeds verkocht worden. Heel veel muziekliefhebbers hebben een prachtige muziekcollectie op CD in de kast staan.

Lees minder

Budget klasse tot € 299,-

Cambridge Audio AXC25 grijs

De Cambridge Audio AXC25 CD speler is een uiterst betaalbare speler uit de AX serie van Cambridge Audio, maar tegelijkertijd levert de AXC25 een puike prestatie. Zoek je een pur sang CD speler die jouw CD's afspeelt op je favoriete installatie, sluit dan de Cambridge Audio AXC25 aan op jouw set. De AXC25 speelt ook CD-R-, CD-RW- en CD-ROM-schijven af met MP3- en WMA-bestanden erop.

Lees meer over de Cambridge Audio AXC25 grijs

Speelt ook MP3 bestanden af vanaf een CD

Beschikt niet over een digitale coaxiale uitgang

Beschikt niet over een digitale optische uitgang

Basis klasse € 300,- tot € 499,-

Rotel CD-11 Tribute zilver

Deze CD-11 Tribute van Rotel behoort bij het merk tot de instap serie, maar dat zou je niet zeggen! Rotel heeft al sinds de jaren 80 ervaring met het maken van CD spelers en keer op keer overtreffen ze zichzelf. Met een geweldig loopwerk en zowel een coaxiaal digitale- als een RCA analoge uitgang, ben je met iedere versterker of actieve speaker klaar om hem aan te sluiten.

Lees meer over de Rotel CD-11 Tribute zilver

Speelt ook MP3 bestanden af vanaf een CD

Beschikt over een digitale coaxiale uitgang

Beschikt niet over een digitale optische uitgang

Medium klasse € 500,- tot € 999,-

Arcam CDS50

De CDS50 van Arcam is meer dan gewoon een CD speler. Het is namelijk ook een fantastische 32-bit DAC. Hij heeft op optische- en een coaxiale digitale ingang en beschikt over een zeer hoogwaardige XLR-uitgang. Naast alleen normale CD’s speelt de CDS50 ook SACD af. Tenslotte heeft hij zelfs netwerkstreaming aan boord, waarmee bijvoorbeeld muziek van je NAS of van Qobuz kan worden gespeeld.

Lees meer over de Arcam CDS50

Speelt ook MP3 bestanden af vanaf een CD

Speelt ook Super Audio CD (SACD) af

Speelt ook DSD af via USB input

Beschikt over een digitale optische uitgang

Premium klasse € 1.000,- tot € 1.999,-

Cambridge Audio Azur 851C zwart

De Cambridge Audio Azur 851C van is top speler uit de Azur 851 serie. Hij is daardoor perfect te combineren met de Azur 851A of de Azur 851W. De 851C beschikt over nagenoeg iedere aansluit mogelijkheid die je je maar kunt bedenken, zoals AES/EBU in, AES/EBU uit, 2x optisch in, 2x coaxiaal in, UBS-B in, RCA uit en zelfs XLR uit. Je kunt er dus zeker van zijn dat je niets tekort gaat komen en heerlijk kunt genieten van je CD collectie.

Lees meer over de Cambridge Audio Azur 851C zwart

Beschikt over een digitale optische uitgang

Beschikt over een digitale coaxiale uitgang

Heeft een high-end XLR uitgang

Beschikt over een high-end digitale AES/EBU uitgang

High-end klasse € 2.000,- tot € 3.499,-

Primare CD35 titanium

De CD35 is een compromisloze CD speler uit de 35 serie (toplijn) van Primare. Hij beschikt over een state-of-the-art loopwerk afkomstig van TEAC en een geweldige ESS Sabre DAC. Deze CD speler is de terechte winnaar van een EISA award. Aan te sluiten via de RCA uitgangen of de extreem hoogwaardige XLR uitgang, alsmede via de optische- of coaxiaal digitale uitgang. Eventueel ook te verkrijgen met netwerkstreaming aan boord.

Lees meer over de Primare CD35 titanium

Beschikt over een digitale coaxiale uitgang

Heeft een high-end XLR uitgang

Prijzige speler, maar absolute high-end kwaliteit

High-end klasse > € 3.500,-

Marantz SA-10 goud

Marantz was in 1983 ‘s werelds eerste fabrikant die een op hoogwaardige prestaties afgestemde CD-speler ontwikkelde. Inmiddels zijn we een kleine 40 jaar verder en is Marantz nog steeds bezig met het door ontwikkelen van hun technieken. De SA-10 is het absolute vlaggenschip onder de CD spelers. Marantz zet hier een fantastische, absoluut compromisloze high-end speler neer die je hele CD collectie tot leven brengt. Hij beschikt ook de beste DAC en loopwerk en is de terechte winnaar van diverse Hifi Awards.

Lees meer over de Marantz SA-10 goud

Speelt ook MP3 bestanden af vanaf een CD

Speelt ook Super Audio CD (SACD) af

Speelt ook DSD af via USB input

De beste klinkende speler in zijn prijs- en kwaliteitsklasse

Prijzige speler, maar absolute high-end kwaliteit

Zit jouw favoriete CD speler hier niet bij? Bekijk dan het complete assortiment CD spelers bij iEar’.

HVS Award