Facebook

Beste platenspelers 2021

Lees meer

De platenspeler is en blijft de ultieme analoge audiobron. De techniek bestaat al sinds halverwege de 19e eeuw en er wordt sindsdien nog altijd doorontwikkeld. Voor ieder budget en kwaliteitsniveau bestaat er een passende draaitafel, ideaal voor de muziekliefhebber die graag fysiek platen verzameld.

Lees minder

Basis klasse € 350 t/m € 449,-

Rega Planar 1 Carbon zwart hoogglans

De bijzonder goed klinkende Planar 1 is de eerste stap in een reeks indrukwekkende draaitafels van het Engelse merk Rega. Uitgerust met Rega’s eigen Carbon element en de eigen RB 110 toonarm is het een uniek product, zeker in deze prijsklasse. Het model is leverbaar in zwart en wit en wanneer je versterker of actieve speaker niet over een phono ingang beschikt, is er ook de Plus versie verkrijgbaar met ingebouwde phono versterker.

Lees meer over de Rega Planar 1 Carbon zwart hoogglans

Basis klasse € 450,- t/m € 749,-

Pro-Ject Debut Carbon EVO blauw satijn

EVO staat voor evolutie in de opvolger van de populaire Debut Carbon platenspeler van Pro-Ject. Deze prachtige draaitafel is in maar liefst 9 uitvoeringen beschikbaar. Daarmee biedt hij voor ieder wat wils. De EVO is uitgerust met een carbon arm en een Ortofon 2M Red element. Ten opzichte van zijn voorganger biedt hij onder andere een elektronische toerental wisseling, een gedempt draaiplateau en upgradebare voetjes.

Lees meer over de Pro-Ject Debut Carbon EVO blauw satijn

Medium klasse € 750,- t/m € 1.499,-

Rega Planar 3 Elys2 zwart hoogglans

De Planar 3 van Rega wordt geleverd met of eventueel zonder Rega Elys2 element. Dit element biedt uitzonderlijke prestaties in zijn klasse, een zuiver detail, dynamiek en diepgang. Om deze kwaliteit nog beter voor het voetlicht te brengen, heb je nog de mogelijkheid om hem uit te breiden met een externe voeding (Rega NEO). Kortom, deze draaitafel is ideaal voor de fanatieke vinyl liefhebber. Verkrijgbaar in hoogglans zwart, hoogglans wit of hoogglans rood.

Lees meer over de Rega Planar 3 Elys2 zwart hoogglans

Premium klasse € 1.500,- tot € 2.999,-

Pro-Ject X-tension 9 SuperPack eucalyptus

De SuperPack-editie van de robuuste X-tension 9 van Pro-Ject bevat een scala aan hoogwaardige onderdelen. Denk aan een Ortofon Quintet Black element, Pro-Ject Connect-It interlink kabel en messing platen gewicht. Hij beschikt over een Pro-Ject 9CC Carbon Evolution toonarm en zwaar massief draaiplateau. De 8 afwerkingen waarin de X-tension 9 SUperPack verkrijgbaar is, zijn van echt hout en bijzonder luxe afgewerkt. De keuze in het premium instapsegment.

Lees meer over de Pro-Ject X-tension 9 SuperPack eucalyptus

Premium klasse € 3.000,- tot € 4.999,-

Transrotor Zet 1 RB880 Cantare wit mat

Het Duitse Transrotor maakt al zo’n 40 jaar draaitafels die behoren tot de absolute wereldtop. De Zet 1 is daarbij geen uitzondering, het is één van de iconische modellen van het merk. Het model is als loopwerk leverbaar, waar je naar eigen believen een toonarm, element, upgrade voeding en phono voorversterker aan kunt toevoegen. Onze favoriet in deze klasse is de configuratie met Rega RB 880 toonarm en MC Cantare element. Overweeg bij de Zet 1 echter ook zeker het optionele en unieke TMD-lager.

Lees meer over de Transrotor Zet 1 RB880 Cantare wit mat

High-end klasse € 5.000,- tot € 9.999,-

Rega Planar 10 Apheta 3 MC

De Planar 10 is het topmodel van Rega. Hij beschikt over Rega’s Apheta 3 MC element en de unieke RB 3000 toonarm. De Planar 10 is voorzien van een keramisch draaiplateau voor ultieme stijf- en nauwkeurigheid. Daarnaast is de behuizing gemaakt van een materiaal met zeer lage massa, hierdoor weegt het complete apparaat nog geen 5 kg. terwijl de prestaties van absolute topkwaliteit zijn.

Lees meer over de Rega Planar 10 Apheta 3 MC

High-end klasse > € 10.000,-

Transrotor Rondino Bianco FMD

De maar liefst 35 kg. wegende Rondino Bianco FMD van Transrotor wordt geleverd met een MC Merlo Reference element en SME 5009 toonarm. Deze draaitafel is geschikt voor de meest veeleisende HiFi liefhebber en sluit naadloos aan bij een echte High-End installatie. Daarnaast is hij met zijn Acryl behuizing een echte eyecatcher.

Lees meer over de Transrotor Rondino Bianco FMD

Zit jouw favoriete platenspeler hier niet bij? Bekijk dan het complete assortiment platenspelers bij iEar’.

HVS Award