Facebook
Dali Opticon

Dali Opticon

Ga direct naar: Alle producten

De Opticon serie van Dali vormt al meer dan vijf jaar het hart van het Dali assortiment en heeft de huizen van talloze muziekliefhebbers en audiofielen verrijkt met de uitzonderlijke Dali prestaties. Maar de tijd is rijp voor Opticon om te profiteren van een aantal nieuwe ideeën en technologieën, en dat de lijn wordt opgefrist met een nieuwe esthetiek. Welkom bij de Dali Opticon mk2. Het effectief updaten en verbeteren van zo’n goed aangeschreven serie met hoge prestaties als de Opticon, is een zorgvuldige afweging. Hoe verbeter je de bestaande techniek, esthetiek en prestaties zonder de kwaliteiten die de eerste keer zo goed werkten, te verslechteren of zelfs te verwijderen? De antwoorden op dat vraagstuk zijn talrijk, en variëren van subtiele herzieningen tot meer fundamentele wijzigingen, maar ze zijn allemaal geïmplementeerd op de Dali-manier, met een voortdurende focus op muziekweergave, doordacht ontwerp, stijlvolle esthetiek, fabricagekwaliteit en gebruik van de nieuwste technologieën en ideeën.
 
Net als bij de originele Opticon serie is een belangrijk element van de Opticon mk2 de volledig Deense productie; gebouwd in de Dali fabriek in Denemarken van componenten die ofwel in eigen huis zijn geproduceerd, ofwel afkomstig zijn van de beste gespecialiseerde fabrikanten, dichtbij en veraf. Net als zijn voorganger is de Opticon mk2 een luidsprekerserie die uitblinkt door heldere, onvervormde, plezierige en duidelijke audio en die muziek-, radio-, streaming-, tv- of filmbronnen perfect aanvult. Een luidsprekerserie die aan elke eis voldoet, met compacte standaard- of wandmontagemogelijkheden, slanke tot meer substantiële vloerstandaardopties en tevens een middenkanaaloptie. De Opticon mk2 serie biedt een luidspreker voor elke ruimte en iedere gelegenheid.
 
De Dali Opticon mk2 serie bestaat uit zes modellen en karakteriseert het punt in het assortiment van passieve Dali-luidsprekers waar zowel prestatie als technische ambitie een echte stap vooruit maken, en de taal van gespecialiseerde, high-end hifi beginnen te spreken. Opticon nk2 introduceert ook de bekende Dali hybride tweeter, het gegoten aluminium driverchassis, volledige SMC driver poolstukken en in eigen huis vervaardigde behuizingen. Elk Opticon mk2 model is gebouwd rond in eigen huis vervaardigde op SMC gebaseerde bas/middentonendrivers, en maakt gebruik van een Dali soft dome tweeter of de hybride soft dome en linttweeter, waarmee Dali zo bekend is geworden. Opticon mk2 modellen zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen; satin white, satin black en tobacco oak . Grilles zijn bedekt met stoffen bekleding van meubelkwaliteit in zwart, voor de twee donkere behuizingsopties, en lichtgrijs voor de witte behuizingsoptie.
 

Dali Opticon technieken

Hybrid tweeter

De Opticon mk2 hybride tweeter combineert de Callisto-afgeleide 29 mm zachte koepel met een op maat gemaakt lint van 17x45 mm - gemonteerd op een gegoten aluminium frontplaat met details over de dispersiecontrole. Deze combinatie biedt de helderheid, snelheid en dynamiek van een dome-tweeter, met het zeer hoge frequentiedetail en de soepele finesse van een ribbon-tweeter.

SMC technology

De SMC in het magneetmotorsysteem van Opticon mk2 heeft een zeer hoge magnetische permeabiliteit en een zeer lage elektrische geleidbaarheid. Het werkt voornamelijk door wervelstromen in het poolstuk van het magneetsysteem te minimaliseren. Dit verbetert de fluxlineariteit, waardoor de magnetische hysterese wordt verminderd. Resultaat is een aanzienlijke vermindering van elektro-akoestische vervorming.

Relflex ports

De Opticon mk2 Dual Flare-techniek brengt poortontwerp naar het rijk van de aerodynamica - met uit- en ingangsflares die zorgvuldig zijn ontworpen om turbulentie te minimaliseren. Dual Flare zorgt ervoor dat Opticon MK2-reflexpoorten laminair blijven en effectief werken om lage frequentieprestaties te versterken tot een aanzienlijk hoger volumeniveau dan anders mogelijk zou zijn.

Alle Dali Opticon

Category
iEar's advies
398 - 1.599

Toont alle 17 resultaten

Dali Opticon Vokal mk2 zwart center speaker
 
 
 
center speaker
Voorraad
 649,00
Dali Opticon 1 mk2 wit boekenplank speaker
 
 
 
boekenplank speaker
Voorraad
 399,00
Dali Opticon 6 mk2 zwart zuilspeaker
 
 
 
zuilspeaker
Voorraad
 999,00
Dali Opticon LCR mk2 tobacco oak surround speaker
 
 
 
surround speaker
Bestelbaar
 799,00
Dali Opticon LCR mk2 zwart surround speaker
 
 
 
surround speaker
Bestelbaar
 799,00
Dali Opticon LCR mk2 wit surround speaker
 
 
 
surround speaker
Bestelbaar
 799,00
Dali Opticon Vokal mk2 tobacco oak center speaker
 
 
 
center speaker
Bestelbaar
 649,00
Dali Opticon Vokal mk2 wit center speaker
 
 
 
center speaker
Bestelbaar
 649,00
Dali Opticon 1 mk2 tobacco oak boekenplank speaker
 
 
 
boekenplank speaker
Bestelbaar
 399,00
Dali Opticon 1 mk2 zwart boekenplank speaker
 
 
 
boekenplank speaker
Bestelbaar
 399,00
Dali Opticon 2 mk2 tobacco oak boekenplank speaker
 
 
Award
boekenplank speaker
Bestelbaar
 599,00
Dali Opticon 2 mk2 zwart boekenplank speaker
 
 
Award
boekenplank speaker
Bestelbaar
 599,00
Dali Opticon 2 mk2 wit boekenplank speaker
 
 
Award
boekenplank speaker
Bestelbaar
 599,00
Dali Opticon 6 mk2 tobacco oak zuilspeaker
 
 
 
zuilspeaker
Bestelbaar
 999,00
Dali Opticon 6 mk2 wit zuilspeaker
 
 
 
zuilspeaker
Bestelbaar
 999,00
Dali Opticon 8 mk2 tobacco oak zuilspeaker
 
 
Award
zuilspeaker
Bestelbaar
 1.599,00
Dali Opticon 8 mk2 zwart zuilspeaker
 
 
Award
zuilspeaker
Bestelbaar
 1.599,00

Advies nodig of zelf uitproberen?

Kom naar onze winkel voor een demonstratie. Onze adviseurs helpen je tot in de details vergelijken.

HVS Award