Facebook
Roksan

Roksan

Ga direct naar: Series | Alle producten

Roksan werd in 1985 opgericht door Tufan Hashemi en Touraj Moghaddam, afgestudeerden van de University of London, Imperial College London en Queen Mary College. De naam Roksan zelf is afgeleid van de naam van Roxana, dochter van de Perzische koning Darius. Dit weerspiegelt nauw het Perzische erfgoed en de wortels van zowel Hashemi als Moghaddam. Het is niet verrassend dat veel van Roksan’s productnamen verwijzingen hebben naar namen van steden, plaatsen en beroemde mensen uit Perzië.
 
Moghaddam, die toen net zijn doctoraat had behaald aan het Imperial College, werd ontevreden over de stand van de audiokunst toen hij hoorde dat zijn kleine tv-toestel muzikaal bevredigender was dan zijn toch al hoogwaardige (niet Roksan) draaitafel/tri-amped audiosysteem en begon met experimenteren. Hij concludeerde dat waar het bestaande draaitafelontwerp faalde, was dat de cartridge de recordgroef niet nauwkeurig kon volgen. De gemiddelde lijn die door de groef wordt gevolgd ten opzichte van het lichaam van de cartridge moest constant zijn. Zijn ideeën leidden hem af van het gebruik van het geveerde subchassis als onderdeel van het veersysteem. Moghaddam bouwde een prototype met behulp van een branddeur. Hashemi, een vriend die de radicaal nieuwe prototype draaitafel had gehoord, wilde er meteen één. Ze sloegen de handen ineen om het bedrijf op te richten.
 
Het concept verbaasde de handel toen het werd gedemonstreerd op de hifi-show van 1985 waar de Xerxes Turntable werd gelanceerd. Kort daarna werd de expertise van Roksan in versterking en digitale bronnen gegoten. Deze ontwerpen blijven de norm bepalen voor hoogwaardige muziekweergave. Roksan blijft ook een echte innovator en ontwikkelaar van high-end vinyl replay. De combinatie van innovatie, geluidskwaliteit en betrouwbaarheid heeft Roksan vanaf dag één een benijdenswaardige reputatie gegeven.
 
In november 2016 heeft de Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio Ltd Roksan overgenomen. Met Monitor Audio zal Roksan huidige producten herzien en verfijnen en natuurlijk innovatieve en wenselijke nieuwe producten ontwikkelen. Het bedrijf zal in staat zijn om voortreffelijk klinkende combinaties van bekroonde elektronica en luidsprekers aan te bieden die zijn ontworpen om elkaar perfect aan te vullen. De overname van Roksan door Monitor Audio zal de kwaliteit, wenselijkheid en kracht van alle producten van beide merken een boost blijven geven.
 

Roksan wiki

  • Oprichting: 1985
  • Oprichter: Tufan Hashemi, Touraj Moghaddam
  • Eigenaar: Monitor Audio
  • Hoofdvestiging: Rayleigh, Essex, England

Roksan series

Roksan Attessa

Roksan Attessa serie

De Roksan Attessa serie biedt stijlvolle hifi componenten met traditionele audio prestaties gecombineerd met alle moderne technologieën.

Alle Roksan producten

Category
iEar's advies
655 - 1.971

Toont alle 8 resultaten

Roksan Attessa Turntable zwart platenspeler
 
 
Award
platenspeler
Voorraad
 1.315,00
Roksan Attessa Streaming Amp zwart stereo receiver
 
 
 
stereo receiver
Voorraad
 1.970,00
Roksan Attessa Integrated Amp zilver versterker
 
 
Award
versterker
Voorraad
 1.315,00
Roksan Attessa Turntable wit platenspeler
 
 
Award
platenspeler
Bestelbaar
 1.315,00
Roksan Attessa CD Transport zilver cd speler
 
 
 
cd speler
Bestelbaar
 655,00
Roksan Attessa CD Transport zwart cd speler
 
 
 
cd speler
Bestelbaar
 655,00
Roksan Attessa Streaming Amp zilver stereo receiver
 
 
 
stereo receiver
Bestelbaar
 1.970,00
Roksan Attessa Integrated Amp zwart versterker
 
 
Award
versterker
Bestelbaar
 1.315,00

Advies nodig of zelf uitproberen?

Kom naar onze winkel voor een demonstratie. Onze adviseurs helpen je tot in de details vergelijken.

HVS Award