Facebook

Muziek streamen

Muziek streamen, ook wel streaming audio, is een breed begrip wat staat voor de weergave van digitaal opgeslagen muziek. Deze digitale muziek kan opgeslagen zijn in een eigen bibliotheek op één of meerdere bestandsdragers, zoals een harde schijf, NAS of USB stick. De muziek kan ook opgeslagen zijn op het internet en beschikbaar gesteld worden door een internet muziekservice zoals Spotify, Tidal of een internetradio dienst. De weergave van de digitale muziek is ook zeer veelzijdig. Afspelen is mogelijk op een hifi installatie en ook op een draadloze speaker, in elke gewenste ruimte. Bediening van muziek streamen gebeurt in de regel met een App op een smartphone of een tablet. Om het streamen van muziek goed te laten werken is belangrijk dat het thuisnetwerk en de wifi snel en stabiel zijn.
 
Voor al deze onderdelen van muziek streamen kun je uiteraard terecht bij Streaming Audio specialist iEar’. Op deze pagina gaan we op elk onderdeel nog eens diep in, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze speciale streaming audio area en luisterruimtes. Daar demonstreren we je alle mogelijkheden en kunnen we het perfect advies geven over de in jouw situatie beste streaming audio oplossing.

Streaming Audio spelers

Er zijn diverse type apparaten waarop streaming audio mogelijk is.

Audio streamers

Een audio streamer is een bronapparaat die je als bron apparaat aansluit op je hifi installatie, zodat je deze voorziet van de mogelijkheid om muziek te streamen.

Aansluiten op een hifi installatie of actieve speakers

Versterkers met Streaming Audio

Er zijn steeds meer versterkers, ook wel stereo receivers, met streaming audio aan boord. Sluit twee speakers aan en geniet!

Aansluiten op luidsprekers

AV receivers met Streaming Audio

De meeste AV receivers herbergen tegenwoordig ook standaard diverse streaming audio mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Spotify of internetradio.

Aansluiten op luidsprekers

Streaming Audio speakers

Het is mogelijk streaming audio direct via een actieve en vaak ook draadloze luidspreker weer te geven.

Wifi speakers

Steek de stekker in het stopcontact, meld de speaker aan op Wifi en hij is klaar om alle digitale muziek te streamen die er is.

Streaming audio speakers voor thuis

Soundbars

Verbeter het geluid van je TV en profiteer eveneens van de mogelijkheden om digitale muziek af te spelen via een soundbar.

Streaming audio bij de televisie

Bluetooth speakers

Stream je favoriete muziek rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet pc naar een draadloze bluetooth speaker.

Streaming audio voor onderweg

Streaming Audio Eco systemen

Een aantal fabrikanten leveren voor streaming audio complete Eco systemen. Hiermee heb je voor verschillende ruimtes in huis of op de zaak de keuze hebt uit luidsprekers, versterkers en/of home cinema oplossingen die je vervolgens met één App eenvoudig kunt bedienen.

Sonos

Sonos biedt een ruim aanbod aan draadloze speakers, streaming spelers en home cinema soundbar systemen.

SONOS streaming audio platform

HEOS by Denon

HEOS by Denon biedt een grote keuze aan mogelijkheden met de Heos draadloze speakers en Marantz en Denon apparatuur met Heos inside.

HEOS streaming audio platform

Yamaha MusicCast

Yamaha rust zeer veel van haar producten uit met het streaming audio MusicCast systeem, voor elke ruimte de beste speler.

MusicCast streaming audio platform

Bluesound

Bluesound biedt met het het BluOS platform ook de aansluiting naar de producten van NAD en Dali voor high-end streaming audio.

BluOS streaming audio platform

Naim Streaming Audio

Het allerbeste op het gebied van streaming audio vind je bij Naim. Eenvoudige bediening en absolute high-end audio geluidskwaliteit.

Naim streaming audio platform

Streaming Audio muziekdiensten

Vaak worden streaming audio spelers en speakers aangeschaft om naar het aanbod van één of meerdere internetmuziekdiensten te luisteren. De populairste streaming audio services op een rijtje.

Spotify

Spotify is de populairste streaming audio muziekdienst met het grootste aanbod aan muziek.

Spotify Premium € 9,99 per maand

Tidal

Tidal biedt een enorm aanbod aan muziek in Hifi CD kwaliteit. De streaming dienst voor de muziekliefhebber.

Tidal Premium € 9,99 per maand

Tidal Hifi € 19,99 per maand

Qobuz

Qobuz biedt een pracht aanbod aan liefhebbers muziek. Dit kan beluisterd worden in Hifi kwaliteit en ook in High-res.

Qobuz Premium € 9,99 per maand

Qobuz Hifi € 19,99 per maand

Streaming Audio bestandsformaten

Digitale muziek kan opgeslagen worden in diverse bestandsformaten waarvan MP3 de bekendste is. Muziekbestanden opgeslagen in MP3-formaat zijn sterk gecomprimeerd wat veel kwaliteitsverlies oplevert. Voor hoge kwaliteit audio streaming zijn de bestandsformaten FLAC, DSD en MQA aan te bevelen.

FLAC

De Free Lossless Audio Codec is een compressiealgoritme om zonder enig kwaliteitsverlies (lossless) geluid te comprimeren.

Free Lossless Audio Codec

DSD

Het Direct Stream Digital formaat komt van de Super Audio CD’s en is ook beschikbaar als digitaal streaming audio bestand.

Direct Stream Digital

MQA

MQA, Master Quality Authenticated, is een losless algoritme wat als eindresultaat een puur PCM-signaal oplevert.

Master Quality Authenticated

Advies, demonstratie, netwerk en domotica

Welke apparatuur kun jij het beste kiezen en waar moet je rekening mee houden qua thuisnetwerk? Kom langs bij iEar’ en wij doen een pasklaar advies op basis van jouw woning en woonsituatie.

Streaming Audio luisterruimte

iEar’ beschikt over een geweldige Streaming Audio luisterruimte. Breng een bezoek aan de winkel en ervaar hier alle mogelijkheden.

Advies & demonstratie

Thuisnetwerk

Het probleemloos en snel kunnen streamen van audio is sterk afhankelijk voor een goed thuisnetwerk en stabiele Wifi.

Netwerk & Wifi aanleg

Domotica

Met het iEar’ Smart Living Control System bedien je heel je huis net zo eenvoudig als bij Streaming Audio.

iEar’ Smart Living Control System

Altijd op de hoogte

X
CROSS SELL