Facebook

Muziek streamen

Muziek streamen, ook wel streaming audio, is een breed begrip wat staat voor de weergave van digitaal opgeslagen muziek. Deze digitale muziek kan opgeslagen zijn in een eigen bibliotheek op één of meerdere bestandsdragers, zoals een harde schijf, NAS of USB stick. De muziek kan ook opgeslagen zijn op het internet en beschikbaar gesteld worden door een internet muziekservice zoals Spotify, Tidal of een internetradio dienst. De weergave van de digitale muziek is ook zeer veelzijdig. Afspelen is mogelijk op een hifi installatie en ook op een draadloze speaker, in elke gewenste ruimte. Bediening van muziek streamen gebeurt in de regel met een App op een smartphone of een tablet. Om het streamen van muziek goed te laten werken is belangrijk dat het thuisnetwerk en de wifi snel en stabiel zijn.
 
Voor al deze onderdelen van muziek streamen kun je uiteraard terecht bij Streaming Audio specialist iEar’. Op deze pagina gaan we op elk onderdeel nog eens diep in, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze speciale streaming audio area en luisterruimtes. Daar demonstreren we je alle mogelijkheden en kunnen we het perfect advies geven over de in jouw situatie beste streaming audio oplossing.

Streaming Audio spelers

Er zijn diverse type apparaten waarop streaming audio mogelijk is.

Streaming Audio speakers

Het is mogelijk streaming audio direct via een actieve en vaak ook draadloze luidspreker weer te geven.

Streaming Audio Eco systemen

Een aantal fabrikanten leveren voor streaming audio complete Eco systemen. Hiermee heb je voor verschillende ruimtes in huis of op de zaak de keuze hebt uit luidsprekers, versterkers en/of home cinema oplossingen die je vervolgens met één App eenvoudig kunt bedienen.

Streaming Audio muziekdiensten

Vaak worden streaming audio spelers en speakers aangeschaft om naar het aanbod van één of meerdere internetmuziekdiensten te luisteren. De populairste streaming audio services op een rijtje.

Streaming Audio bestandsformaten

Digitale muziek kan opgeslagen worden in diverse bestandsformaten waarvan MP3 de bekendste is. Muziekbestanden opgeslagen in MP3-formaat zijn sterk gecomprimeerd wat veel kwaliteitsverlies oplevert. Voor hoge kwaliteit audio streaming zijn de bestandsformaten FLAC, DSD en MQA aan te bevelen.

Advies, demonstratie, netwerk en domotica

Welke apparatuur kun jij het beste kiezen en waar moet je rekening mee houden qua thuisnetwerk? Kom langs bij iEar’ en wij doen een pasklaar advies op basis van jouw woning en woonsituatie.

HVS Award